Team Hope la The Color Run Kaleidoscope Tour - Hope and Homes for Children Skip to content
Team Hope The Color Run2022

Team Hope la The Color Run Kaleidoscope Tour

Echipa de alergători Team Hope a alergat sâmbătă, 28 mai, la The Color Run Kaleidoscope Tour, cea mai colorată cursă de alergare, pentru ca 7 frați din judetul Neamț să poată rămâne alături de familie și departe de orfelinat.

„Am alergat pentru a construi o casă pentru o familie cu 7 copii din Neamț!”

„Din cauza condițiilor grele de locuit, cei mici sunt în pericol de a fi luați de lângă mama și tatăl lor, și instituționalizați. Pentru că locul copiilor este alături de familie, luptăm să construim o casă pentru ca acești 7 copii să poată astfel rămâne împreună”, afirmă Robert Ion, Director de Fundraising & Comunicare Hope and Homes for Children România.

Familia locuiește în 2 camere improvizate, făcute doar din bârne și lut presat, și acelea afectate recent de un incediu. Tatăl muncește cu ziua, iar mama și frații mai mari au grijă de copiii mai mici și de animalele din curte, singura lor sursă de hrană. Nu au acces la electricitate și nici la apă curentă, fiind la 7 km depărtare de sat. Dar au parte de iubirea părinților și de acces la educație. Mama se asigură că cei mici nu lipsesc de la grădiniță sau școală și că sunt curați și pregătiți pentru fiecare zi.

Cosmin Stan, Adrian Nartea, Florin Negruțiu, Omid Ghannadi, Ami, Andressa  – alergători în Team Hope, pentru cei 7 frați

Jurnaliștii Cosmin Stan și Florin Negruțiu, actorul Adrian Nartea, arhitectul Omid Ghannadi, cântăreața Ami și bloggerul Andressa, printre alții, s-au alăturat echipei Team Hope și au alergat alături de familiile lor și alte peste 100 de persoane pentru a pune o cărămida la noua căsuță a copiilor care riscă altfel să fie separați de familia lor, din cauza condițiilor de sărăcie extremă în care locuiesc.

Ajută și tu!

Contribuie la construcția unei case decente și, astfel, ții departe de orfelinat 7 copii! Trimite HOPE la 8864 (4 Euro lunar) sau vezi în pagina dedicată toate modalitățile prin care poți ajuta.

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până la finalul anului 2021, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 63 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate). Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi au fost dezvoltate 116 case familiale, cu peste 6.700 de copii scoși din orfelinate și aproximativ 1800 au fost reintegrați în familia naturală sau extinsă.