Centrul de Igienă Baia Sprie - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5936711b20099e6063dc509e

Centrul de Igienă Baia Sprie

Deschiderea Centrului Social de Igienă din Baia Sprie

Centrul Social de Igienă este un serviciu inovativ deschis de Hope and Homes for Children România și Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) din cadrul Primăriei Baia Sprie, în vederea îmbunătățirii calității vieții copiilor din familiile sărace din orașul Baia Sprie (jud. Maramureș). 

Proiectul a început în anul 2014, în urma unei întâlniri ce promitea să se transforme într-un parteneriat pe termen lung între Hope and Homes for Children România și Primăria Baia Sprie, un parteneriat susținut de Fundația ALBATROS din Elveția. Atunci, au fost identificate un număr mare de familii cu mulți copii care nu au acces la apă caldă, nu își pot spăla hainele și, astfel, ajung în situații greu de imaginat. Acești copii nu știu ce înseamnă să te speli pe dinți, să faci un duș, să te îmbraci dimineața cu haine curate și ajung să fie respinși de colegii de grădiniță, școală, societate sau chiar să se îmbolnăvească.

Odată cu deschiderea Centrului Social de Igienă, toate aceste lucruri se schimbă, iar familiile cu venituri mici, cu mai mulți copii, care nu au posibilitatea de a-și asigura igiena corporală și vestimentară în locuințele proprii pot beneficia de serviciile oferite. Centrul este dotat cu 10 cabine de duș, patru mașini de spălat și două uscătoare de rufe, toalete și dulapuri pentru obiectele personale. Beneficiarii au, de asemenea, acces gratuit la produse de igienă.

La inaugurarea Centrului Social de Igienă au participat primarul Dorin Pașca, reprezentanți ai autorităților locale, școlare și sanitare, precum și membrii ai familiilor care vor beneficia de serviciile centrului.

Susținător: Fundația ALBATROS (Elveția)
Partener: Primăria Baia Sprie