Bursele DAR 2023 - Hope and Homes for Children Skip to content
foto stire pagina

Bursele DAR 2023

Aura, Aurelia, Geo, Georgiana, Ingrid, Laur, Marinel, Matei, Răzvan, Sara, Smărăndița, Sonia, Ștefania, Teodor și Vlad sunt cei 15 bursieri DAR din acest an. Acest program, inițiat în 2022, este menit să descopere copiii cu rezultate remarcabile și să le susțină acestora performanța, pentru ca lipsurile să nu le fure dreptul de a străluci. Prin intermediul Burselor DAR, sprijinim în acest an 15 copii și tineri vulnerabili care excelează în artă, sport sau la învățătură. 

 

Juriul ediției 2023

Au acceptat invitația noastră de a se alătura proiectului jurnaliștii Amalia Enache, Florin Negruțiu, Mihai Morar, antrenorul de înot Adrian Rădulescu, violonistul Alexandru Tomescu, psihologul Diana Vasile și trainerul Dorin Boabeș. 

 

2.000 de euro este valoarea fiecărei burse de excelență

Ediția din acest an a Burselor DAR a fost posibilă datorită sprijinului AFI Europe Management, Alliance Healthcare, B&B Collection, Banca Transilvania, Parfumerie Douglas și PENNY | REWE România, care și-au unit eforturile pentru a susține și încuraja performanța excepțională în rândul tinerilor care promit.

 

TABĂRA BURSIERILOR DAR

Prima zi de tabără a început cu multe emoții, însă ne-am deschis inimile alături de prietenii noștri de la Ascendis  cu jocuri și povești despre noi, despre lume, despre planuri, visuri și vulnerabilități. 

 

În vizită la TNB 

Am vizitat apoi Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti alături de Marius Manole.  Am descoperit împreună toate scenele teatrului, am intrat în culise, am pășit pe scenă alături de el și, la final, am avut parte de ceva timp de introspecție împreună, de timp de întrebări grele și de răspunsuri venite din suflet și din experiența și traseul său.

 

Sport și natură la Comana

Cea de-a doua zi de tabără a fost una plină de adrenalină, distracție și explorare, în care am avut ocazia să ne bucurăm unii de ceilalți și de multele activități sportive de la Comana. 

Am început cu o tiroliană pe deasupra lacului, în care am simțit libertatea zborului și am admirat frumusețea naturii din înălțimi. Apoi, am înfruntat traseele în copaci, testându-ne la fiecare pas abilitățile și curajul. Cu inima plină de bucurie, am navigat apoi pe lacul Comana cu vaporașul și ne-am bucurat de liniștea oferită de natură. 

 

Distracție la bowling

Am continuat apoi cu bowling, făcând tot felul de aruncări spectaculoase. Am reușit și strike-uri, dar și „figuri” amuzante, care ne-au făcut să râdem cu lacrimi. Ceea ce a contat însă nu au fost punctele pe care le-am obținut, ci momentele pe care le-am trăit împreună. 

 

Pe curând!

Aventura noastră împreună s-a încheiat cu lacrimi de bucurie, cu inimi deschise și cu încrederea că ceea ce s-a întâmplat zilele acestea este doar începutul unei prietenii frumoase între copii tot atât de frumoși, atât de puternici și de buni. 

Pictori, gimnaști acrobați, viitori polițiști, piloți de aviație militară, fotbaliști, karatiști, viitori judecători, asistenți sociali, medici, tenismeni, pianiști – copii pentru care greul a însemnat nu o piedică, ci un imbold: să muncească mai mult, să facă mai bine și să nu se oprească până nu depășesc vulnerabilitatea în care s-au născut.