Copii din programele Hope and Homes for Children au împodobit bradul la Muzeul Național de Artă al României

Luni, 19 decembrie, a fost lansat parteneriatul educațional dintre Fundația Hope and Homes for Children România și Muzeul Național de Artă al României în cadrul unui eveniment organizat la muzeu. Copii din programele organizației din București și Baia Mare au creat ornamentele pentru bradul tradițional amplasat la parterul Galeriei Naționale, iar personalități din domeniul cultural-artistic, reprezentanți ai muzeului și ai autorităților, vedete, sponsori, jurnaliști și susținători ai organizației i-au ajutat să-l decoreze. Printre aceștia s-au numărat Dragoș Bucurenci, purtător de cuvânt al Fundației Hope and Homes for Children, Călin Stegerean, director general al Muzeului Național de Artă al României, violonistul Alexandru Tomescu, Vladimir Drăghia, Omid Ghannadi, arhitect în echipa emisiunii ”Visuri la cheie” de la PRO TV, Otniela Sandu și Andrei Zamfir, concurenți în emisiunea ”Supraviețuitorul” de la PRO TV, Marius Pancu (Digi 24) și Cristian Botan, consilier în Cancelaria Prim-Ministrului României.

„Bradul nostru de Crăciun” este primul proiect din cadrul acestui parteneriat educațional prin care copii din programele Hope and Homes for Children se vor bucura de vizite la muzeu și vor participa la ateliere de creație în scopul dezvoltării gândirii critice și a creativității.

În luna decembrie, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) a inițiat un parteneriat educațional cu Fundația Hope and Homes for Children prin care, pe parcursul anului 2017, copiii și tinerii din programele organizației vor descoperi lucrările de artă din galeriile muzeului prin tururi ghidate realizate de educatorii muzeali ai MNAR și vor participa la ateliere de creație care îi vor ajuta să-și dezvolte deprinderi creative. Prima activitate din cadrul acestui parteneriat a fost realizarea de ornamente pentru bradul de Crăciun, ornamente care au fost folosite pentru împodobirea bradului tradițional de la muzeu. La activitate au participat 50 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, din programele Hope and Homes for Children din București și din Casa de tip familial pentru copii școlari și cu deficiențe ”Griviței 37” din Baia Mare. Fiecare dintre ei și-a folosit talentul pentru a realiza globuri, îngerași, brazi și oameni de zăpadă din hârtie, a decora globuri și a împodobi bradul.

Luni seara, 40 de copii de la Centrul de Plasament ”Pinocchio” din Sectorul 3 și din programul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Hope and Homes for Children în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sectorul 3, au fost oaspeții Muzeului Național de Artă al României și au participat la un program educativ realizat special pentru ei în Galeria de Artă Românească Modernă. Seara a fost presărată cu multe surprize atât pentru copii, cât și pentru cei invitații la eveniment. Împreună, au împodobit bradul cu ornamentele realizate de copii, au ascultat colindele Corului ”Madrigal”, s-au bucurat de ceaiuri parfumate, turtă dulce și și-au făcut fotografii la minut. 

Este admirabil că Muzeul Național de Artă al României se deschide din ce în ce mai mult către comunitate și mai ales către unii dintre cei mai vulnerabili membri ai săi, copiii defavorizați. Sunt convins că această vizită le va rămâne în amintire multă vreme, iar faptul că ornamentele create de ei au ajuns să decoreze bradul celui mai mare muzeu de artă din România îi va motiva să se lupte cu orice obstacole pentru a-și realiza potențialul și visele”, a declarat Dragoș Bucurenci, purtătorul de cuvânt al Fundației Hope and Homes for Children.

Partenerii evenimentului au fost UPC România, care a oferit cadouri copiilor care au realizat decorațiunile pentru brad, Gitana Winery, Ceainăria Infinitea, Bunătărie și IWA Christmas Bazaar 2016.