Bine ați venit în Hopeland! - Hope and Homes for Children Skip to content
2024.04.28 HHC-361

Bine ați venit în Hopeland!

Cea de-a doua tabără din cadrul programului Bursele DAR i-a adus din nou împreună pe copiii de 10 – copii ce poartă, fiecare în parte, un DAR unic: de a fi performanți și de a atinge excelența, în ciuda greului.

Și iată cum ultimele zile de aprilie au fost despre cum inteligența, creativitatea și inima s-au întâlnit în cadrul activităților pe care le-am creat special pentru ei, în București. Le-am oferit, pe lângă aceste activități, TIMP. Timp pentru a se conecta cu ei înșiși și pentru a împărtăși experiențe cu ceilalți bursieri.

Povestea celor 3 zile de Tabără DAR, ediția #2: 

În #ziua1, am pornit într-un Treasure Hunt palpitant prin București, organizat de Bucureștiul povestit. Orașul a devenit terenul nostru de joacă. Am fost inspirați să ne redescoperim, să povestim și să explorăm Bucureștiul într-un mod nou, fiecare în echipa lui. Amalia Enache, Dana Rogoz, Oana Zamfir, Claudia Ivan și Lavinia Ivaș le-au fost alături bursierilor noștri. Nu am fost competitivi….nu chiar clipă de clipă :). În schimb, în fiecare moment am avut tot spațiul să împărtășim experiențe și să ne lăsăm impresionați de puterea acestor tineri, fiecare extraordinar în felul lui unic.

În #ziua2, am redescoperit ce e Curajul. Curajul înseamnă să nu iei chiar totul în serios și, câteodată, să știi să înveți, râzând cu poftă. Am făcut asta alături de Luciana Baicea, Mindarchitect.ro, care ne-a povestit prin joc despre comunicare, ascultare activă sau prezența cu care ar trebui să intrăm în fiecare interacțiune sau relație. Curajul înseamnă să îți fie teamă și totuși să lași curiozitatea să fie mai mare decât frica. Iată de ce am pornit apoi cu caiacul pe lacul Herăstrău. La sfârșitul zilei, copiii au explorat Cărturești Carusel, pentru a-și alege câte o carte.

Am început #ziua3 prin a vorbi despre tot ce a însemnat ediția a 2-a a Taberei Burselor DAR, cu gândul la cum va fi următoarea. Și dacă în celelalte 2 zile am cutreierat la pas Bucureștiul, în a treia zi am continuat să explorăm cu mintea. La workshop-ul de educație financiară organizat de Simion Tihon & Banca Transilvania pentru bursierii noștri, am învățat despre cum să economisim, cum să facem banii să muncească pentru noi și cum să investim. Și, mai presus de toate, ne-am dat seama cât de important este să investim în oamenii de lângă noi și în oamenii care vom deveni.

În cadrul elegant și rafinat al Hotelului Marmorosch au stat tinerii noștri pe tot parcursul taberei. Aici a fost locul de poveste în care să se simtă inspirați să împărtășească unii cu alții experiențe și să învețe în fiecare zi câte ceva nou, în contextul activităților pe care le-am pregătit pentru ei. Mulțumim pentru ospitalitate!

Iar ca întoarcerea din Hopeland 🙂 să fie mai puțin tristă, am primit un cadou special de la Ștefania, una dintre bursierele noastre DAR, care să ne amintească mereu de ce îi considerăm pe tinerii noștri ca pe un DAR:

Bursele DAR, ediția #2, sunt un program posibil datorită organizațiilor care aplaudă și susțin excelența: AFI CotroceniAlliance Healthcare RomâniaBanca TransilvaniaB&BCollectionDouglas Romania și PENNY Romania.

Bursele DAR sunt destinate copiilor vulnerabili care excelează în artă, sport sau la învățătură. Bursele acordate reprezintă resurse financiare pe care tinerii bursieri să le folosească, îndrumați de asistenții sociali ai Hope and Homes for Children pentru a-și susține performanța și a nu-și abandona visul. Ne pregătim deja pentru a 3-a ediție a Burselor DAR, an școlar 2024 – 2025, rămâneți aproape de noi și de cei mai buni și mai puternici copii.