Peste 450 de copii au primit cărți prin cea de-a doua ediție a proiectului ,,O bibliotecă în fiecare casă” - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5b3259da03ce6451051a5c85

Peste 450 de copii au primit cărți prin cea de-a doua ediție a proiectului ,,O bibliotecă în fiecare casă”

După succesul primei ediții desfășurate în toamna anului trecut, proiectul ,,O bibliotecă în fiecare casă”, derulat de Livrez Dragoste–Atelierul de Scrisori și Hope and Homes for Children, a continuat și în acest an.

După succesul primei ediții desfășurate în toamna anului trecut, proiectul ,,O bibliotecă în fiecare casă”, derulat de Livrez Dragoste–Atelierul de Scrisori și Hope and Homes for Children, a continuat și în acest an. Inițiatorii acestui proiect și-au propus să adune cărți pentru copiii și tinerii din 44 de case de tip familial dezvoltate de organizație.

În luna mai, aproape 5.000 de cărți au fost adunate de Livrez Dragoste–Atelierul de Scrisori și împachetate cu dragoste de voluntari. În luna iunie, cu sprijinul Fan Courier și al voluntarilor Livrez Dragoste–Atelierul de Scrisori și Hope and Homes for Children, cărțile au ajuns la peste 450 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 4 și 25 de ani din județele Maramureș, Alba, Mureș, Bistrița Năsăud, Olt, Cluj și București. Toți le-au așteptat cu nerăbdare și s-au bucurat de cărțile donate de oameni cu suflet mare. Printre acestea s-au numărat cărți de povești, cărți pentru liceeni, cărți de colorat, literature clasică, enciciclopedii, cărți senzoriale și audio book-uri.

Proiectul ,,O bibliotecă în fiecare casă” își propune să ajute copiii și tinerii din casele de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children să își întemeieze propria lor bibliotecă care să îi bucure și să îi ajute să își dezvolte imaginația și să își îmbogățească cunoștințele. Campania a luat naștere la inițiativa Cristinei Dobrescu, co-fondatoarea priectului de scriere a scrisorilor Livrez Dragoste – Atelierul de scrisori. În 2017, în cadrul primei ediții a campaniei, peste 400 de copii și tineri din 42 de case de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children au primit cărți pentru prima lor bibliotecă.