În 4 noiembrie, 37 alergători s-au alăturat Team Hope, echipa de alergători fundraiseri a Hope and Homes for Children, și au participat la a doua ediție a competiției Băneasa Forest Run. 

Alergătorii au putut alege între cursa de cross (11 km) și semimaraton (21 km), iar organizatorii Băneasa Forest Run vor dona o parte din fondurile obținute în urma înscrierilor către Hope and Homes for Children.

Alergătorii au adunat peste 13.000 lei, bani care vor fi donați familiei Bogza, o familie inclusă în programul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Hope and Homes for Children. Formată din cei doi părinți și șase copii cu vârste cuprinse între un an și 9 ani, familia locuiește într-o colibă de chirpici, care stă se dărâme. În ciuda faptului că cei mici sunt expuşi unui mediu insalubru şi periculos din cauza condițiilor nepotrivite în care locuiesc, copiii merg totuşi în fiecare zi la şcoală şi la gradiniţă și au rezultate bune la învățătură. Părinții sunt conștienți de importanța educației pentru un viitor mai bun al copiilor, dar din cauza situației financiare, familia a intrat în  programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children.

Printre cei care au venit să alerge pe covorul de frunze din pădurea Băneasa în sprijinul copiilor  familiei Bogza s-a numărat și Otniela Sandu, finalistă în show-ul ”Supraviețuitorul” de la PRO TV. Cătălin Toda s-a clasat pe locul al treilea la categoria de vârstă 40-49 ani în proba de semimaraton (21 km).

Toți acești alergători, cât și voluntarii care au susținut alergătorii la cortul Team Hope și pe traseu, au dorit să-i sprijine astfel pe cei șase copii ai familiei Bogza să rămână alături de părinții lor. Banii strânși de alergătorii Team Hope la Băneasa Forest Run vor ajuta familia Bogza să aibă condiții minime pentru un trai decent. Fondurile vor fi folosite pentru a consolida actuala locuință, precum și pentru achiziționarea de mobilier adecvat, îmbrăcăminte, încălţăminte și rechizite pentru cei patru copii.

Susținători: Uipath, Deutsche Bank, Softelligence, JYSK România, City Insurance.

Parteneri: Solaris, Godmother, Fitio, Elevate, Go Party