Excelența Sa Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii în România, a vizitat pe 13 noiembrie 2019 mai multe programe ale Fundației Hope and Homes for Children din Baia Mare, județul Maramureș, și s-a întâlnit cu echipa Hope and Homes for Children cu care a discutat despre programele Fundației și despre reforma sistemului de protecție a copilului în România.

De asemenea, Ambasadorul Marii Britanii a vizitat două familii incluse în programele de prevenire a separării copilului de familie și casa de tip familial „Alba Iulia”. Cu prilejul vizitei la Centrul de Tranzit, Asistență și Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului din Baia Mare, el a discutat cu unul dintre tinerii care beneficiază de programul de integrare socio-profesională al Hope and Homes for Children.

Excelența Sa a vizitat și comunitatea defavorizată din Pirita, precum și o familie de asistenți maternali.

„Hope and Hopes for Children este o fundație fondată în Marea Britanie, iar activitatea din ultimii 21 de ani din România a beneficiat major de sprijinul venit din Marea Britanie. Împreună am închis 58 de orfelinate, am construit 110 case de tip familial, am salvat de la ruperea de familie peste 35.000 de copii. De-a lungul timpului am instruit circa 9.000 de membri ai personalului din sistemul de protecţie a copilului și am fost impresionați de cunoașterea profundă pe care Excelența Sa o are cu privire la provocările din acest sistem. Am avut privilegiul de a privi împreună cu Excelența Sa și spre viitor, spre ce trebuie făcut pentru îndeplinirea misiunii noastre de a închide toate orfelinatele din România până în  2027.” – Ștefan Dărăbuș, Director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children