Am dat startul campaniei AMBASADOR PENTRU ACASĂ – Când construim o casă, construim un Om - Hope and Homes for Children Skip to content
2024.04.03 HHC Ambasador-60

Am dat startul campaniei AMBASADOR PENTRU ACASĂ – Când construim o casă, construim un Om

Alături de ambasadorii noștri – Amalia Enache, David Popovici, Mihai Morar, Marius Manole și Alexandru Tomescu – am marcat aseară, la Mița Biciclista, startul campaniei ce își propune să strângă până la finalul acestui an, suma de 450.000 de euro.

Această sumă este necesară pentru construirea unei case familiale care să-i găzduiască pe cei 12 copii cu nevoi speciale medii și severe din ultimul centru de plasament din sectorul 5 al Bucureștiului.

David Popovici: „Cu bucurie și cu un sentiment profund de responsabilitate ne adunăm forțele și inimile în cea mai frumoasă poveste a lui Împreună: povestea unei comunități puternice de oameni care înțeleg că atunci când construim un dormitor, construim de fapt vise bune și povești înainte de culcare, construim siguranță, încredere, identitate, familiaritate; că atunci CÂND CONSTRUIM O CASĂ, CONSTRUIM UN OM. Fiecare cărămidă, fiecare donație și fiecare gest al vostru de susținere va fi o promisiune către un viitor mai bun pentru 12 copii. Noi, Ambasadorii Hope and Homes for Children, vă invităm să fim împreună stâlp pentru ei și pentru toți copiii din România care nu au primit dreptul – așa cum noi l-am avut – de a crește în cel mai frumos univers: Acasă.”

Toți cei care vor să se alăture apelului la donații, o pot face pe www.ambasadorpentruacasa.ro.

Cei 12 copii au nevoie de o casă ca Acasă, cu un living generos, bucătărie, terasă, patru dormitoare, două băi și o curte spațioasă – adaptate nevoilor lor. Noua locuință va oferi nu doar un adăpost sigur și stabil, ci și un mediu similar celui familial, în care copiii primesc îngrijire și educație adecvată nevoilor lor specifice, de siguranță și de stimulare senzorială, prin spații special amenajate.

„Se spune că, pentru ca un popor să nu repete greșelile trecutului, trebuie ca mai întâi să îl cunoască. Iar aseară, la Casa Mița Biciclista, am reușit să recreăm o fărâmă din greul inimaginabil al primelor case de copii pe care le-am închis, acum mai bine de 20 de ani. Pentru că, deși orfelinatele groazei din anii ’90 nu mai există, orice formă de instituționalizare înseamnă ca un copil să crească fără identitate și fără rădăcini. Am pornit de la peste 100.000 de copii care trăiau în casele de copii, România e la un pas de a închide și ultimul orfelinat, în următorii ani. Iar alături de Amalia, David, Mihai, Marius și Alexandru, cărora le suntem pe deplin recunoscători pentru vocea pe care o dau copiilor fără voce, nu construim doar o casă pentru 12 copii, ci ne vindecăm, ca popor, alegând să nu uităm de copiii nimănui. Copii care sunt, de fapt, tot ai noștri”, declară Ștefan Dărăbuș, Director Național Hope and Homes for Children România.

Conform ANPDCA, la finalul lunii septembrie 2023, în România mai erau deschise 65 de orfelinate, în care locuiau 1500 de copii aflați în protecție specială.