Adunăm pupici împreună cu NN - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-59134f011b631b2e9548f77c

Adunăm pupici împreună cu NN

Adunăm pupici împreună cu NN și îi transformăm în fonduri pentru programele Hope and Homes for Children

Ca o componentă a campaniei de lansare a asigurării de sănătate, compania NN a amplasat în Băneasa Shopping Mall din București o instalație de donat pupici în beneficiul copiilor din orfelinate și al celor aflați în prag de separare de familie de care are grijă Fundația Hope and Homes for Children.

Până pe 3 iulie, pentru pupicii donați de fiecare vizitator al spațiului comercial, NN va dona la rândul său câte 1 euro Fundației Hope and Homes for Children, fondurile acoperind nevoile legate de sănătate ale copiilor vulnerabili. 

Carmen Soare, director de marketing NN România: ”Prin comunicarea lansării asigurării de sănătate am ales să le reamintim oamenilor că dragostea vindecă cel mai bine. Am plecat de la o idee pe care am aflat-o derulând un studiu în rândul clienților, aceea că sănătatea sau, mai bine zis, lipsa ei este legată de afecțiune. Învățăm asta de foarte mici de la părinții noștri. Însă sunt și copii care, din păcate, nu au parte de așa ceva. Noi, NN, ne-am asumat de la început că nu putem înlocui dragostea, dar, în același timp, suntem responsabili să ne ne asumăm altfel de intervenții în viețile oamenilor, prin produsele pe care le oferim și prin implicarea noastră în societate. Cu ajutorul a zeci de mii de oameni, sper eu, vrem să le oferim copiilor din orfelinate și celor aflați în grija Hope and Homes for Children banii necesari ca ei să poată merge la stomatolog, să aibă o proteză sau ochelari noi sau să învețe cum să evite anumite boli.”

Instalația funcționează intuitiv, asemănător unei cabine foto. Inițial, pe ecranul central, este identificată fața celui care donează pupici pe care apar buline albastre, la fel ca în cazul personajului principal din reclama pentru noua asigurare de sănătate NN. Apoi, bulinele albastre dispar când sunt trimiși pupici către ecran. La final, există posibilitatea de a primi fotografia cu buline albastre pe față, printată sau pe e-mail.

Beneficiarii direcți ai fondurilor ce vor fi donate de NN la finalul campaniei sunt copiii și tinerii instituționalizați, copiii și tinerii care locuiesc în casele de tip familial, copiii care frecventează centrele de zi și mamele și copiii aflați în centrele de primire în regim de urgență, dezvoltate de Hope and Homes for Children. Modelul de intervenție în comunități și orfelinate al Fundației Hope and Homes for Children permite implementarea unei abordări integrate menite să faciliteze accesul la servicii medicale de bază sau specializate al copiilor vulnerabili, să asigure constant tratamentele pentru copiii bolnavi cronic și să promoveze un stil de viață sănătos și educația pentru sănătate în rândul acestora. 

Ștefan Dărăbuș , director regional Hope and Homes for Children Europa Centrală și de Sud: ”Efectele deprivării de afecțiune și de atașament asupra copiilor instituționalizați și separați de familie sunt greu de imaginat. Desele întârzieri în dezvoltarea fizică se manifestă printr-o stare de sănătate precară, prin atrofia creierului și a mușchilor sau, pur și simplu, prin lipsa dezvoltării fizice normale vârstei. Întârzierile în dezvoltarea emoțională, întelectuală sau în interacțiunea lor în societate sunt, toate, consecințe directe ale deprivării de afecțiune. Copiii care trec prin astfel de drame au nevoie de tratamente și intervenții medicale diverse. De obicei, suntem tentați să ne gândim la nevoia de alimente, de haine, de încălțăminte, dar uităm faptul că au nevoie de medicamente, de tratament stomatologic, de ochelari sau de consiliere psihologică, așa că mulțumim NN că a ales să se implice astfel și să ajute copiii vulnerabili ai României.”