Academia Voluntarului Junior - Hope and Homes for Children Skip to content
Academia Voluntarului Junior

Academia Voluntarului Junior

În iunie am lansat prima ediție a Academiei Voluntarului Junior, powered by Banca Transilvania. Ne-am adunat la Stup pentru două zile cu activități de voluntariat cu 18 juniori energici și puși pe fapte MARI.

În prima zi, ne-am întâlnit cu Omid Ghanaddi, un super voluntar, un mare susținător al nostru și cineva care face fapte Bune la fel de ușor cum zâmbește. Nu ne-a oferit doar inspirație, ci și sfaturi practice despre cum să fim un pic mai buni. De la el am învățat că voluntariatul e un stil de viață și puterea care construiește comunități reziliente. Lecții valoroase pe care juniorii sigur le vor duce mai departe.

A doua zi a fost dedicată unui exercițiu practic: am făcut cumpărături de alimente și produse de igienă pentru copiii vulnerabili din programele noastre pe care i-am și vizitat. Astfel voluntarii au descoperit o mică parte din munca unui asistent social și, în egală măsură, au simțit cum bunătatea și generozitatea oamenilor pot aduce schimbarea pozitivă de care este atât de mare nevoie.

În casa familială și în centrul de plasament din București la care am fost, juniorii nu le-au oferit copiilor de acolo doar alimente și produse de igienă, ci și timpul, energia și atenția lor. Voluntarii au profitat de vremea frumoasă și s-au jucat baschet și volei cu tinerii și copiii de acolo. Iar pentru a ne recupera energia după atâtea jocuri de echipă, am organizat și un picnic spontan cât să stăm la povești și să ne cunoaștem mai bine.

Într-adevăr, am reușit să ne cunoaștem și am aflat că ei sunt juniori doar ca vârstă, dar seniori la fapte Bune. Pe cât de tineri sunt, pe atât de multă energie au să schimbe lumea în bine. Micii voluntari de azi sunt cu siguranță marii oameni de mâine!