Acces la electricitate și la școală on-line pentru 100 de copii vulnerabili, cu sprijinul Webhelp România și a THINK HUMAN Foundation - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5fe33ae408e949598fbbfd0a

Acces la electricitate și la școală on-line pentru 100 de copii vulnerabili, cu sprijinul Webhelp România și a THINK HUMAN Foundation

Hope and Homes for Children continuă parteneriatul cu Webhelp România și cu THINK HUMAN Foundation, cu intervenții în valoare de 30.000 de Euro în anul 2021, care dau acces la educație copiilor vulnerabili incluși în programul de Prevenire a separării copilului de familie, implementat de Hope and Homes for Children. Astfel, casele a 10 familii cu copii de vârstă școlară (40, în total), care în acest moment nu au acces la curent electric, vor fi branșate la electricitate, iar 20 laptopuri și abonamente la rețeaua de internet vor fi asigurate pentru tot atâtea familii, pentru ca 60 de copii să poată să aibă acces la școala on-line anul viitor. 

De asemenea, o casă pentru o mamă singură cu 7 copii, care a rămas fără locuință în urma unui incendiu, a fost ridicată în Iași cu susținerea Webhelp România și finalizată anul acesta. Copiii și mama lor – aflați în programul de Prevenire a separării copilului de familie al Hope and Homes for Children – s-au mutat deja în această casă nouă, de 70 de mp, cu 3 camere, bucătarie și baie, complet utilată și mobilată. Familia este acum în siguranță și se bucură de un Acasă cald și primitor datorită angajaților Webhelp România, care au donat banii pentru petrecerea de Crăciun, pentru ca o familie să rămână împreună.

Accesul la educație în contextul acestui an este o problemă reală, pentru mulți copii în România. Ne bucurăm că, prin ajutorul nostru, vor fi copii care nu își vor mai face temele la lumina lumânării în 2020, sau vor avea acces la școală, pentru că au primit un laptop pe care părinții nu l-ar fi putut vreodată cumpăra. Iar bucuria celor 7 copii mutați în noua lor căsuță este pentru noi, la Webhelp România, cea mai frumoasă petrecere de Crăciun. Să fim aproape de comunitățile în care suntem prezenți și să avem un impact real în viața copiilor, a tinerilor și a familiilor vulnerabile, este ceea ce ne dorim în continuare, alături de Hope and Homes for Children”,  declară Raluca Leonte, Director General, Webhelp România.

Susținerea Webhelp România și a THINK HUMAN Foundation a început în anul 2018 și a continuat în 2019 cu sprijinirea, în total, a 22 de tineri care au părăsit sistemul de protecție a copilului, în cadrul programului de Integrare socio-profesională implementat de Hope and Homes for Children; în cadrul programului, tinerii au fost ajutați să își îmbunătăţească abilităţile de trai independent prin consiliere și prin sprijin material, au fost susținuți prin consiliere, mediere și recomandări să își găsească un loc de muncă și li s-au asigurat locuințe, cu implicarea autorităților locale .

Mulțumim Webhelp România și THINK HUMAN Foundation, pentru patru ani de parteneriat care ne ajută să ajungem acolo unde este cea mai mare nevoie. Este important să ținem copiii în familie, iar dacă asta înseamnă să le construim o casă sau să le dăm acces la eletricitate sau la școală, o facem, pentru că avem parteneri care ne sunt alături pe termen lung. Iar impactul, doar pe termen lung se construiește.” declară Robert Ion, Director de Fundraising, Hope and Homes for Children România

Webhelp România și THINK HUMAN Foundation se alătură apelului pe care Hope and Homes for Children l-a lansat toamna aceasta, prin campania Prețul Binelui, un semnal de alarmă cu privire la numărul din ce în ce mai mare de copii care riscă să fie separați de părinți și să ajungă în orfelinate, în contextul pandemiei și al sărăciei extreme în care familiile vulnerabile se adâncesc, în lipsa unui loc de muncă. Cu mesajul Sărăcia extremă separă copiii de părinți, treptat, până îi separă de tot. Ajută-i să rămână împreună!, Fundația își propune să susțină 1600 de copii aflați în situație de risc și pe familiile lor, prin intervenții integrate care să țină copiii în siguranță, acasă, în următoarea perioadă.