2 noi apartamente renovate cu sprijinul Fundației Saint-Gobain - Hope and Homes for Children Skip to content
1

2 noi apartamente renovate cu sprijinul Fundației Saint-Gobain

Fundația Saint-Gobain continuă să facă diferența în viețile celor mai vulnerabili copii și tineri, prin proiecte de renovare a apartamentelor familiale. O nouă etapă în acest parcurs a fost marcată odată cu inaugurarea a două apartamente renovate în sectorul 3 al Bucureștiului. 11 fete s-au mutat deja în cele 2 apartamente familiale. Ele provin din Centrul de Plasament Pinocchio, pe care l-au părăsit pentru totdeauna pentru a se muta într-un Acasă cald și primitor, centru pe care l-am închis odată cu mutarea copiilor în noul lor Acasă

Aceste două spații rezidențiale nu sunt simple apartamente, ci adevărate Acasă, echipate cu tot ce este necesar pentru o viață de zi cu zi în deplină normalitate. Gândite și amenajate pentru a oferi un mediu familial, aici fiecare copil poate crește în siguranță, înconjurat de sprijin, consiliere și afecțiune.


Aceasta nu este prima intervenție realizată în parteneriat cu Fundația Saint-Gobain. În perioada 2017-2020, alte trei apartamente familiale au fost renovate în localitățile Suceava, Gura Humorului și Fălticeni. În plus, Fundația Saint-Gobain a contribuit și la construcția unei case familiale din jud. Suceava, destinată unui număr de 12 copii din sistemul de protecție care au primit, astfel, șansa la normalitate.

Cu o investiție totală de 114.000 de euro din partea Fundației Saint-Gobain, în cei 7 ani de parteneriat, Fundația a schimbat în bine viața a peste 35 de copii și tineri, oferindu-le nu doar un acoperiș, ci puterea de a privi spre un altfel de viitor.